Zdravotní aspekty konzumace ovoce a ovocných šťáv – Nicole Stašková
Nicole Stašková
Bakalářská práce
Zdravotní aspekty konzumace ovoce a ovocných šťáv
Health aspects of fruits and fruit juices consumption
Anotace:
Literární část bakalářské práce zahrnuje obecnou charakteristiku ovoce, jeho vlivy na naše zdraví a obsah zdraví prospěšných látek (vitaminy, antioxidanty, minerální látky). Praktická část této bakalářské práce se zabývá analýzou ovoce (jablko, hruška, ananas, pomeranč, citron, grapefruit) a ovocných šťáv (100% pomerančová šťáva z koncentrátu, 100% pomerančová šťáva lisovaná za studena, Multivitaminová …víceAbstract:
The literary part of The Bachelor thesis covers the general characteristics of the fruit, its influences on our health and the content of healthy substances (vitamins, antioxidants, minerals). The practical part of this bachelor thesis deals with the analysis of fruit (apple, pear, pineapple, orange, lemon, grapefruit) and fruit juices (100% orange juice from concentrate, 100% cold pressed orange juice …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
- Oponent: Olga Králová, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení vybraných antioxidantů (kyselina askorbová, kyselina močová) v seminální plazmě
Petra Drábková -
Kyselina askorbová a její role v reakcích rostlin na stres
Martina Malinová -
Influence of selected natural juices containing ascorbic acid on browning inhibition during fruit drying.
Anna Hubáčková -
Amperometrické stanovení kyseliny askorbové
Martina Šišková -
Charakterizace elektrochemického point-of-care biosenzoru pro detekci modelového analytu kyseliny askorbové
Vendula Szmucová -
Novel Protein Sources from Fruit Juice Industry Wastes
Petra Svobodová -
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Adéla Samiecová -
Stanovení vybraných biologicky aktivních látek ve šťávách z exotického ovoce
Klára Jégrová