Změny aminokyselinové skladby trvanlivých fer-mentovaných masných výrobků v průběhu zrání – Bc. Adéla Krmelová
Bc. Adéla Krmelová
Master's thesis
Změny aminokyselinové skladby trvanlivých fer-mentovaných masných výrobků v průběhu zrání
Changes of Amino Acid Compositions in Durable Fermented Meat Products during Maturation Process
Abstract:
Cílem této práce bylo vyrobit fermentované masné výrobky s přídavkem šesti jednotlivých komerčních mikrobiálních kultur a srovnávacího vzorku bez mikrobiální kultury a stanovit obsah celkových, volných a vázaných aminokyselin. U všech vzorků byl pozorován nárůst obsahu volných aminokyselin po fermentaci a jejich pokles ke konci zrání. Největší kon-centrace celkových i volných aminokyselin byla zaznamenána …moreAbstract:
The aim of this work was to produce fermented meat products with the addition of six individual commercial starter cultures and a comparative sample without starter culture. The main objective was to determine the total, free and bound amino acid content. All samples showed an increase in the free amino acid content after fermentation and their decline to the end of maturation. The highest concentration …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KRMELOVÁ, Adéla. \textit{Změny aminokyselinové skladby trvanlivých fer-mentovaných masných výrobků v průběhu zrání}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/e6u6fr/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Krmelová, Adéla. Změny aminokyselinové skladby trvanlivých fer-mentovaných masných výrobků v průběhu zrání. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Fermentované masné výrobky vyrobené bez použití udícího kouře
Klára Janíková -
Fermentované masné výrobky jako potenciální zdroj Encephalitozoon cuniculi
Tereza VECKOVÁ -
Fermentované masné výrobky ze skopového masa s přídavkem prebiotik
Radek HOLÍK -
Maso přežvýkavců jako surovina pro fermentované masné výrobky
Pavel Votava -
Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa.
Lucie KOSTŘICOVÁ -
Optimalizace výroby a hodnocení kvality fermentovaných masných výrobků
Romana Korandová -
Probiotické mikroorganismy v masné výrobě
Kateřina Zelinková -
MALDI-TOF MS profilování bakterií ve spojení s proteolýzou za účasti mikrovln
Lucie Krištofová