Interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin – Bc. Magda ŠOMANOVÁ
Bc. Magda ŠOMANOVÁ
Bachelor's thesis
Interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin
Interaction between surfactants and basic food components
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na vypracování rešerše na téma interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin. Interakce hlavních součástí potravin se surfaktanty je velmi rozsáhlé téma, proto je zde uveden pouze typ interakce emulgátorů se základními složkami mouky při výrobě pe-čiva. Práce se zabývá charakterizací základních typů povrchově aktivních látek, jejich strukturou, vlastnostmi …moreAbstract:
Baccalaureate work is bent on conduct background research on theme interaction between surfactants and basic food components. Interaction between basic food components and surfactant is very large theme, there is state only type interaction between emulsifiers and basic food components of flour at production bread. Work is put mind to characterization standard type surfactant, their structure, features …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Accessible from:: 2. 6. 2008
Identifier:
5435
Thesis defence
- Date of defence: 16. 6. 2008
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠOMANOVÁ, Magda. \textit{Interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2008. Available from: https://theses.cz/id/ea7oj7/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠOMANOVÁ, Magda. Interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Povrchově aktivní látky přírodní kosmetiky
Kamila Štumarová -
Povrchově aktivní látky pro použití v biopesticidu na bázi chitinolytických enzymů
Vojtěch Zvára -
Povrchově aktivní látky produkované mikroorganismy
Denisa Vizentová -
Povrchově aktivní látky rostlinného původu
Johana Daňková -
Termodynamický vhled do kolapsačního procesu poly-N-isopropylakrylamidu ve vodě, roztocích solí a povrchově-aktivní látky
Adam Kovalčík -
Produkce povrchově aktivních látek bioloužicími mikroorganismy
Matěj Masař -
Studie použití pasivního vzorkování pro měření fluorovaných povrchově aktivních látek ve vodě
Vladimíra Rapčanová -
Povrchově aktivní látky v dekorativní kosmetice
Pavlína JAŠKOVÁ