Bc. Štěpán Tesařík

Master's thesis

Studium vlivu autochtonních kvasinek na charakter vína

Study of the autochthonous yeasts on the character for wine
Anotácia:
Tato práce se zabývá využitím autochtonních kvasinek druhů saccharomyces a non-saccharomyces ve vztahu k ovlivnění charakteru vína. Porovnává rozdíl mezi fermentací spontánní a fermentací zakvašenou na více variantách vína. Rozdíly se hodnotí z hlediska chemického a senzorického posouzení. V literární části jsou popsány jednotlivé kvasinky non-saccharomycetních a saccharomycetních druhů. Je popsána …viac
Abstract:
This theses deals with use autochthonous yeasts species saccharomyces and non-saccharomyces in relation to change character of wine. Points out to different spontaneous fermentation and controlled fermentation with yeasts Saccharomyces cerevisiae on the more variants wine. Results is rating per chemical and sensory character.In the litery part are described yeasts non-saccharomyces and saccharomyces …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
  • Oponent: Radim Holešinský, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / odbor / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Viticulture and Viniculture