Studium vlivu autochtonních kvasinek na charakter vína – Bc. Štěpán Tesařík
Bc. Štěpán Tesařík
Master's thesis
Studium vlivu autochtonních kvasinek na charakter vína
Study of the autochthonous yeasts on the character for wine
Anotácia:
Tato práce se zabývá využitím autochtonních kvasinek druhů saccharomyces a non-saccharomyces ve vztahu k ovlivnění charakteru vína. Porovnává rozdíl mezi fermentací spontánní a fermentací zakvašenou na více variantách vína. Rozdíly se hodnotí z hlediska chemického a senzorického posouzení. V literární části jsou popsány jednotlivé kvasinky non-saccharomycetních a saccharomycetních druhů. Je popsána …viacAbstract:
This theses deals with use autochthonous yeasts species saccharomyces and non-saccharomyces in relation to change character of wine. Points out to different spontaneous fermentation and controlled fermentation with yeasts Saccharomyces cerevisiae on the more variants wine. Results is rating per chemical and sensory character.In the litery part are described yeasts non-saccharomyces and saccharomyces …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Radim Holešinský, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / odbor / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva
Tatiana Kochláňová -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Vliv kvasinek na vývoj asimilovatelného dusíku během fermentace moštů révy vinné
Magdaléna Tomková -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Wine consuption trends
Viktoriya Nasypova -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Víno a párovanie vína s jedlom
Jakub Košút -
Bio víno na Slovensku
Viktória Škrdlová