Stanovenie obsahu hydrofilných vitamínov v tkanivách a mäsových výrobkoch z jatočných ošípaných kŕmených štandardnými kŕmnymi dávkami s prídavkom rybieho oleja – Bc. Lucia Roupcová
Bc. Lucia Roupcová
Diplomová práce
Stanovenie obsahu hydrofilných vitamínov v tkanivách a mäsových výrobkoch z jatočných ošípaných kŕmených štandardnými kŕmnymi dávkami s prídavkom rybieho oleja
Stanovenie obsahu hydrofilných vitamínov v tkanivách a mäsových výrobkoch z jatočných ošípaných kŕmených štandardnými kŕmnymi dávkami s prídavkom rybieho oleja
Anotace:
Diplomová práce je rozdělena na praktickou a teoretickou část. V teoretické části práce pojednává o hydrofilních vitamínech, jejich chemické struktuře a rozdělení. Dále se práce zaměřuje na fyziologické účinky hydrofilních vitamínů a jejich význam ve výživě člověka. V teoretické části je dále zahrnuta i specifikace použité HPLC metody, dané chromatografické principy a termíny. Praktická část pojednává …víceAbstract:
The diploma thesis is divided into practical and theoretical part. The theoretical part deals with hydrophilic vitamins, their chemical structure and distribution. Furthermore, the work focuses on the physiological effects of hydrophilic vitamins and their importance in human nutrition. The theoretical part also includes the specification of the used HPLC method, the given chromatographic principles …víceAbstract:
Diplomová práca je rozdelená na praktickú a teoretickú časť. V teoretickej časti práca pojednáva o hydrofilných vitamínoch, ich chemickej štruktúre a rozdelení. Ďalej sa práca zameriava na fyziologické účinky hydrofilných vitamínov a ich význam vo výžive človeka. V teoretickej časti je ďalej zahrnutá aj špecifikácia použitej HPLC metódy, dané chromatografické princípy a termíny. Praktická časť pojednáva …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ROUPCOVÁ, Lucia. \textit{Stanovenie obsahu hydrofilných vitamínov v~tkanivách a~mäsových výrobkoch z~jatočných ošípaných kŕmených štandardnými kŕmnymi dávkami s~prídavkom rybieho oleja}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/edn110/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Hydrofilní vitaminy v lidské výživě
Monika Bačíková -
Význam vitamínů v lidské výživě a vitamíny rozpustné v tucích ve formě doplňků stravy
Barbora Včelíková -
Suché skořápkové plody jako zdroj vitaminů
Soňa Hermanová -
Úloha zařazení vitaminů skupiny B a C do krmné dávky u prasat
Iveta Hrkotová -
Analýza infekčního potenciálu nově popsaných druhů borrelie z komplexu \kur{B. burgdorferi} sensu lato, \kur{B. americana} a \kur{B.carolinensis} na laboratorním modelu infikovaných zvířat.
Nelly KEPLOVÁ -
Tvoření substantiv v učebnicovém komplexu Tvoj šans (úroveň B1)
Sabina Chaloupková -
Vývoj HPLC metody stanovení psychofarmak v suché krevní skvrně pro farmakokinetické profilování
Eva Krejčířová -
HPLC metoda pro terapeutické monitorování antipsychotik
Lenka Jindřichová