Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků z tržní sítě – Bc. Ludmila Matalová
Bc. Ludmila Matalová
Diplomová práce
Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků z tržní sítě
Evaluation of fermented milk products from the market network
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení kysaných mléčných výrobků z tržní sítě. V literární části jsou popsány především tradiční kysané mléčné výrobky a jejich technologie výroby. V praktické části bylo provedeno fyzikálně-chemické stanovení u 26 vybraných vzorků. U jednotlivých druhů výrobků bylo provedeno porovnání průměrných hodnot jakostních parametrů mezi samotnými výrobky. Statisticky významný …víceAbstract:
The diploma thesis is focused on the evaluation of fermented milk products from the market network. The literature section describes mainly traditional fermented milk products and their production technnologies. In the practical part, physico-chemical determination was performed on 26 selected samples. For individual types of products, a comparison of average values of quality parameters between the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Oponent: Michaela Králová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Fyzikálně-chemická analýza výrobků pšeničného müsli
Andrea Bartošová -
Chemoinformatické metodiky pro predikci fyzikálně-chemických vlastností molekul
Stanislav Geidl -
Fyzikálně-chemická charakterizace tobolek připravených technikou FDM 3D tisku
Monika Miklová -
Fyzikálně-chemická charakteristika strusky
Petra SCHNEIDEROVÁ -
Predikce fyzikalně-chemických vlastností pomocí nábojových deskriptorů
Václav Hejret -
Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín
Tereza Ćmielová -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková