Bc. Debora Plánková
Master's thesis
Fortifikace pizza těst jedlým hmyzem
Fortification of pizza dough by edible insects
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na fortifikaci pizza těsta jedlým hmyzem, konkrétně moučkou z larev potemníka moučného (Tenebrio molitor). Larvy potemníka moučného obsahují bílkovin až 76 % v sušině, vykazují dobré aminokyselinové složení. Potemník moučný může být také cenným zdrojem vitaminů - A, D, E, K, C a minerálních látek, především zinku, hořčíku, mědi, fosforu či draslíku. Práce sleduje především …moreAbstract:
The diploma thesis is focused on the fortification of pizza dough by edible insects, secifi-cally flour from the larvae of mealworm (Tenebrio molitor). Mealworm flour larvae con-tains up to 76 % protein in dry matter, they have a good amino acid composition. The thesis mainly monitors changes in the content of nitrogenous substances, amino acids and selected minerals due to the addition of 5% and 10 …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Plánková, Debora. Fortifikace pizza těst jedlým hmyzem. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / Technologie potravin
Theses on a related topic
-
Antinutriční a alergenní látky v jedlém hmyzu
Michaela Benešová -
Vliv vývojové fáze na nutriční hodnotu potemníka brazilského (Zophobas morio)
Ivana Papoušková -
Nutriční hodnota larev a kukel potemníka stájového (Alphitobius diaperinus) L.
Daniel Krbeček -
Hodnocení vybraných vlastností netradičních těst s přídavkem jedlého hmyzu
Andrea Mičánková -
Vliv přídavku mouky z hmyzu na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků
Klára Mikulíková -
Hodnocení vybraných vlastností bezlepkových mouk s přídavkem jedlého hmyzu
Veronika Ševčíková -
Návrh gastronomického provozu pizza & pasta s projektovým řešením a rozpočtem
Daniel Banič -
Návrh gastronomického provozu pizza pasta s projektovým řešením
Daria Orlova