Petra Marášková

Bakalářská práce

Bezlepkové potraviny jako součást alternativních směrů výživy

Gluten-free foods as a part of alternative diets
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo seznámit se s využitím bezlepkových potravin v alternativních dietách a zhodnotit zdravotní benefity a rizika plynoucí z této formy stravování. První část práce pojednává o základních pojmech jako je lepek jeho složení, vlastnosti jeho detekce v potravinách. Dále charakterizuje rozdíly mezi atopickou alergií a potravinářskou intolerancí lepku. Dále se práce zaměřuje na platnou …více
Abstract:
The aim of work was to learn about the use of gluten-free foods in alternative diets and to evaluate health benefits and risks resulting from this form of nutrition. The first part explains basic terms such as gluten, its composition, properties and detection in food. Furthermore, the work focuses on the differences between atopic allergy and food intolerance to gluten. The thesis focuses on the legislation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Oponent: Lenka Machálková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin