Welfare dojnic a telat v ekologickém zemědělství – Barbora Pecková
Barbora Pecková
Bachelor's thesis
Welfare dojnic a telat v ekologickém zemědělství
Welfare for dairy cows and calves in ecological agriculture
Anotácia:
Zajištění dobrých životních podmínek je předpokladem pro fyzické i psychické zdraví zvířat. K tomu je nezbytné znát projevy jejich přirozeného chování (potravního, sociálního, reprodukčního, komfortního i odpočinku) a dodržovat tzv. „Pět svobod“, které popisují ideální stav. V důsledku nedostatečné životní pohody může dojít k předčasnému úhynu, zhoršenému růstu a kondici, onemocnění, poruchám v chování …viacAbstract:
Maintaining of good life conditions of the animals is an assumption for a physical and mental animal’s well-being. To maintain these it is necessary to understand signs of animal’s natural behaviour (that is nutritive, social, reproductive, comfortable and relaxation) and to keep the so called 'Five Freedoms' that describe the ideal state. An insufficient well-being can consequently lead to either …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Adéla Dokoupilová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Organic Farming / Organic Farming
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Názov
Vložil
Vložené
Práva