Výroba fortifikovaných vín se zaměřením na vermuty. – Bc. Marie Jelínková
Bc. Marie Jelínková
Master's thesis
Výroba fortifikovaných vín se zaměřením na vermuty.
Production of fortified wines with a focus on vermouths.
Abstract:
Tato diplomová práce pojednává nejen o legislativním přehledu fortifikovaných vín a vermutů, ale i o jejich způsobech ve výrobě, která byla vytvořena prvně v zahraničních státech. Následně je popsán vybraný seznam bylin, se zaměřením na jejich historii, morfologické znaky a účinné látky. Dále se zaměřuje na popis hlavní použité odrůdy, ze které se vyrábí jednotlivé části pokusu. Závěrem je v části …moreAbstract:
This diploma thesis deals not only with the legislative overview of fortified wines and vermouths, but also with their methods of production, which was created for the first time in foreign countries. Subsequently, a selected list of herbs is described, focusing on their history, morphological features and active components. It also focuses on the description of the main varieties used, from which …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2022
- Supervisor: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
- Reader: Jan Stávek, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Vinohradnictví a vinařství
Theses on a related topic
-
Fortifikovaná vína Portugalska
Jan Sečka -
Srovnání těkavých aromatických sloučenin u základních a fortifikovaných vín
Jana Košková -
Možnosti výroby fortifikovaných vín
Michaela Kulhánková -
Možnosti vinifikace fortifikovaného vína
Martin Hanúsek -
Aromatizovaná a dolihovaná vína.
Romana Marešová -
Effect of different drying methods on the volatile components of selected herbs
DORCAS ODUNAYO OSHO -
Využití starých turistických map ve vzdělávání.
Filip Herbs -
Potential impact of socioeconomic development on current use of fish and culinary herbs in Cambodian traditional cuisine
Helena Kissová