Ovlivnění obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v extraktech rozmarýnu a oregana – Bc. Sabina Kuncová, DiS.
Bc. Sabina Kuncová, DiS.
Master's thesis
Ovlivnění obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v extraktech rozmarýnu a oregana
Impact of Rosemary and Oregano Extracts Conditions on Polyphenol Content and Antioxidant Activity
Abstract:
Diplomová práce se v teoretické části zabývá charakteristikou rozmarýnu a oregana, jejich chemickým složením, zdravotními účinky, antioxidační aktivitou a využitím. Dále jsou v práci popsány antioxidanty a metody využívané pro stanovení množství polyfenolických látek a antioxidační aktivity. Praktická část práce se zabývá stanovením celkového obsahu polyfenolů, antioxidační aktivity (metody s využitím …moreAbstract:
The diploma thesis is in the theoretical part focused on characteristics of rosemary and oregano, their chemical composition, medicinal effects, antioxidant activity and usage. Antioxidants and methods of polyphenolic content and antioxidant activity determination are there also described. The practical part is focused on the analysis of total polyphenolic content, antioxidant activity (DPPH and ABTS …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUNCOVÁ, Sabina. \textit{Ovlivnění obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v extraktech rozmarýnu a oregana}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/euxg4k/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kuncová, Sabina. Ovlivnění obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v extraktech rozmarýnu a oregana. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas)
Terezie Husarová -
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v koření sumak
Natálie Sonia Měrková -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda