Jiří Prokop

Bachelor's thesis

Přidatné látky používané při výrobě nealkoholických nápojů

Additives used in the production of soft drinks
Abstract:
Tato bakalářská práce popisuje použití přidatných látek u nealkoholických nápojů.V literární části jsou přidatné látky rozčleněny do skupin podle toho, které vlastnostinealkoholických nápojů ovlivňují. Mezi nejvíce používaná aditiva patří konzervačnílátky, oxid uhličitý, vitamíny, barviva, okyselující látky, hořké látky, aromatické látky,sladidla a látky upravující fyzikální vlastnosti. Jednotlivé …more
Abstract:
The topic of the thesis is Additives used in the production of soft drinks.In the literary section, the additives are grouped according to the properties ofthe soft drinks affects. The additives are divided into preservatives, carbon dioxide,vitamins, dyes, acidic substances, bitter substances, flavorings, sweeteners and physicalproperties agents. The groups are briefly described and the most commonrepresentatives …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
  • Reader: Marian Maier, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta