Vliv krmení biocharu na obsah fermentačních produktů ve výkalech a stravitelnost krmiva u koní – Bc. Denisa Tichá
Bc. Denisa Tichá
Master's thesis
Vliv krmení biocharu na obsah fermentačních produktů ve výkalech a stravitelnost krmiva u koní
Effects of feeding biochar on the content of fermentation products in feces and digestibility of feed in horses
Anotácia:
Mikrobiální fermentace se ve velké míře podílí na zpracování koněm přijaté rostlinné potravy. Složení střevního mikrobiomu koně hraje důležitou roli nejen při trávení vlákniny, ale také ve smyslu komplexního zdraví trávicího traktu zvířete. Náhlá změna krmné dávky, nevhodně zvolený poměr krmných surovin nebo intoxikace nežádoucími látkami v krmivech mohou způsobit rozsáhlou disbalanci prostředí střeva …viacAbstract:
Microbial fermentation is largely involved in the digestion of plant tissues by horses. The composition of the horse's intestinal microbiome plays an important role in the digestion of fiber as well as in the health of the animal's digestive tract. Sudden changes in feed ration, improperly selected feeds or intoxication with certain substances in feeds can cause extensive imbalance of the intestinal …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Miroslav Joch, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TICHÁ, Denisa. \textit{Vliv krmení biocharu na obsah fermentačních produktů ve výkalech a stravitelnost krmiva u koní}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/f7ocmk/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Animal Science / Animal Nutrition and Dietology
Práce na příbuzné téma
-
Vliv kombinace kyseliny kaprinové a kyseliny laurové s dusičnany na bachorovou fermentaci a produkci metanu in vitro
Pavla Krausová -
Sledování hladin těkavých mastných kyselin během kultivace ruminální tekutiny v bioreaktoru
Barbora Šoustarová -
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková -
Chemical analysis of fatty acids and volatile substances of selected types of nuts and seeds
Morine Akuro Ndah -
Analysis of fatty acids and volatile components of different types of edible insects
Dominique Cero -
Využití mobilní aplikace AWIN Horse ve vybraném chovu koní
Marie - Anna DVOŘÁKOVÁ -
Spontánní pohybová aktivita koní plemene Quarter Horse po pastvině
Tereza Proroková -
Využití poznatků metody Horse Assisted Education pro zlepšení manažerských dovedností.
Tereza Baloušková
Názov
Vložil
Vložené
Práva