Etické problémy příjezdového cestovního ruchu v oblasti gastronomie s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem klientů. – Ing. Adéla Lukášová
Ing. Adéla Lukášová
Diplomová práce
Etické problémy příjezdového cestovního ruchu v oblasti gastronomie s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem klientů.
Ethical problems of inbound tourism in gastronomy taking into account the cultural differences of clients
Anotace:
Diplomová práce se věnuje interkulturním odlišnostem klientů se zaměřenímb na oblast gastronomie v příjezdovém cestovním ruchu. Autorka poukazuje na rozdíly jednotlivých kultur ze dvou hlavních hledisek, a to sice geografického a religiózního. Za pomoci komparace autorka popisuje odlišné pojetí etikety v gastronomii evropských a asijských zemí, soustředí se především na Čínu a Japonsko. Cílem práce …víceAbstract:
The target of this Master’s thesis is to evaluate intercultural differences with focus on gastronomy in incoming tourism. Author refers to distinctions of particular cultures emhasising two standpoints; geographical differences and religion. Using the comparative methods the author describes ethical dissimiralities in gastronomy of european and asian toursists focusing on China and Japan. The objective …víceKlíčová slova
cestovní ruch turista gastronomie kultura náboženství tourism tourist gastronomy culture religion
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 6. 2013
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/8650/vsh_m/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 9. 2013
- Vedoucí: Mgr. Monika Klímová
- Oponent: Ing. Pavel Attl, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LUKÁŠOVÁ, Adéla. \textit{Etické problémy příjezdového cestovního ruchu v oblasti gastronomie s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem klientů.}. Online. Diplomová práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/feqvyt/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Magisterský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Management hotelnictví a lázeňství
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj odborného vzdělávání na českém historickém území se zaměřením na obory gastronomie, cestovní ruch a hotelnictví
Marek Zapletal -
Vzdělávání a zvyšování kvalifikace v oblasti služeb (hotelnictví, gastronomie, cestovní ruch)
Olga Knekht -
Gastronomie jako nástroj rozvoje cestovního ruchu
Karina Zaitseva -
Boeing 747: Ikona leteckého průmyslu a jeho globální dopad na cestovní ruch
Pavlína Šedá -
Rybářské eventy ve světle gastronomie a cestovního ruchu
Zuzana Nešetřilová -
Regionální gastronomie a regionální produkty a jejich využití v cestovním ruchu
Michal Brandl -
Propojení gastronomie zemí V4 do kulturní stezky
Adam Mezihorák -
Gastronomie a cestovní ruch - zájezdy pro gurmány
Tatiana Agafontseva