Možnosti využití vedlejších produktů provozu bioplynových stanic v ekologickém zemědělství – Václav Wanča
Václav Wanča
Bachelor's thesis
Možnosti využití vedlejších produktů provozu bioplynových stanic v ekologickém zemědělství
The Use of the By-products of Biogas Plants Operation in Ecological Agriculture
Anotácia:
Zpracovaná práce se věnuje bioplynové stanici a využití vedlejších produktů z anaerobní fermentace v ekologickém zemědělství. Úvod shrnuje význam ekologického zemědělství a jeho spojitost s bioplynovou stanicí. Dále je popsána anaerobní fermentace a její dílčí procesy. Částem bioplynové stanice a její konstrukce je věnována samostatná kapitola včetně přehledného schématu. Pro činnost bioplynové …viacAbstract:
The bachelor thesis describes a biogas plant, its technology and processes and the use of anaerobic fermentation by-products in organic farming. The introduction summarizes the importance of organic farming and its connection with the biogas plant while anaerobic fermentation and its partial processes are described further on. A separate chapter is dedicated to a technical description of the plant …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Pavel Švehla, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
WANČA, Václav. \textit{Možnosti využití vedlejších produktů provozu bioplynových stanic v ekologickém zemědělství}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/fg3a3x/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Organic Farming / Organic Farming
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Názov
Vložil
Vložené
Práva