Možnosti modifikace výroby svrchně kvašených piv – Bc. Zdeněk Zika
Bc. Zdeněk Zika
Diplomová práce
Možnosti modifikace výroby svrchně kvašených piv
Possibilities of modifying production top-fermented beers
Anotace:
Diplomová práce se zabývá možností modifikace receptury pšeničných piv při použití pšenic s červeným perikarpem a modře zabarvenou aleuronovou vrstvou zrna. V první části se práce zaměřuje na popis klíčových pivovarských surovin. Dále je v práci shrnuta problematika produkce sladu i princip výroby svrchně kvašených piv. V praktické části byly zhotoveny slady ze tří odrůd barevných pšenic (PS Karkulka …víceAbstract:
This master thesis deals with the possibility of modification of the wheat beer recipe using wheat with red pericarp and a blue stained aleurone layer of grain. The first part focuses on description of key brewing raw materials. The thesis also summarizes the problems of malt production as well as the principle of production of top fermented beers.In the practical part, malts from three varieties of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice
Václav Maťátko -
Kvalita zrna barevné pšenice
Jiří Hamáček -
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice
Romana Šebestíková -
Zařazení barevné pšenice do krmné dávky brojlerů
Marie Zahradníčková -
Zařazení barevné pšenice "Skorpion" do krmné dávky brojlerů
Martina Pokorná -
Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití
Dana Plucarová -
Sledování antioxidační aktivity u laboratorního potkana při zkrmování barevné pšenice Konini
Veronika Holeksová -
Využití isogenních linií barevné pšenice v pokusech s laboratorními potkany
Tereza Hadincová