Možnosti modifikace výroby svrchně kvašených piv – Bc. Zdeněk Zika
Bc. Zdeněk Zika
Master's thesis
Možnosti modifikace výroby svrchně kvašených piv
Possibilities of modifying production top-fermented beers
Abstract:
Diplomová práce se zabývá možností modifikace receptury pšeničných piv při použití pšenic s červeným perikarpem a modře zabarvenou aleuronovou vrstvou zrna. V první části se práce zaměřuje na popis klíčových pivovarských surovin. Dále je v práci shrnuta problematika produkce sladu i princip výroby svrchně kvašených piv. V praktické části byly zhotoveny slady ze tří odrůd barevných pšenic (PS Karkulka …moreAbstract:
This master thesis deals with the possibility of modification of the wheat beer recipe using wheat with red pericarp and a blue stained aleurone layer of grain. The first part focuses on description of key brewing raw materials. The thesis also summarizes the problems of malt production as well as the principle of production of top fermented beers.In the practical part, malts from three varieties of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice
Václav Maťátko -
Kvalita zrna barevné pšenice
Jiří Hamáček -
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice
Romana Šebestíková -
Zařazení barevné pšenice do krmné dávky brojlerů
Marie Zahradníčková -
Zařazení barevné pšenice "Skorpion" do krmné dávky brojlerů
Martina Pokorná -
Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití
Dana Plucarová -
Sledování antioxidační aktivity u laboratorního potkana při zkrmování barevné pšenice Konini
Veronika Holeksová -
Využití isogenních linií barevné pšenice v pokusech s laboratorními potkany
Tereza Hadincová