Eva ZAORALOVÁ

Bakalářská práce

Analýza nízkobílkovinných diet ve stravovacím provozu

Analysis of low-protein diets in catering services
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá analýzou nízkobílkovinných diet ve stravovacím provozu. První část se zaměřuje na dietní systém v ČR a nízkobílkovinné diety, které jsou jeho součástí, chronickým onemocnění ledvin a základními informacemi o diagnózách, při kterých je NB dieta předepisována, dietními úpravami, poruchou metabolismu vody a minerálních látek, ketoanalogy. Praktická část se zaměřuje na rozbor …více
Abstract:
The bachelor's thesis deals with the analysis of low-protein diets in catering operations. The first part focuses on the dietary system in the Czech Republic and the low-protein diet that is part of it, chronic kidney disease and basic information about the diagnoses for which the NB diet is prescribed, dietary modifications, disorders of water and mineral metabolism, keto analogues. The practical …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 6. 2023
  • Vedoucí: Mgr. Pavla Škarková, DiS.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ZAORALOVÁ, Eva. Analýza nízkobílkovinných diet ve stravovacím provozu. Ostrava, 2023. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakulta