Kristýna Zapletalová, DiS.

Bakalářská práce

Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií mléčného kvašení v procesu výroby piva

The Factors Influencing the Decarboxylase Activity of Lactic Acid Bacteria in the Beer Production Process
Anotace:
Tato práce se zabývá faktory, které mohou ovlivnit dekarboxylázovou aktivitu bakterií mléčného kvašení během procesu výroby piva. Působením těchto bakterií vznikají z aminokyselin biogenní aminy, které jsou považovány za kontaminanty a mohou negativně ovlivnit zdraví konzumenta. Bakterie mléčného kvašení jsou důležitou složkou mikroflóry fermentovaných potravin, ovšem v procesu výroby piva mohou, coby …více
Abstract:
This thesis deals with factors that can influence the decarboxylase activity of lactic acid bacteria in beer production. By acting of these bacteria, are generated biogenic amines from amino acids, which are considered to be contaminants and can have an adverse effect on the health of consumers. Lactic acid bacteria are an important part of the microflora of fermented foods, but in the beer production …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Eva Lorencová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Zapletalová, Kristýna. Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií mléčného kvašení v procesu výroby piva. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe