Charakteristika a složení stravy v souvislosti s civilizačními nemocemi – Bc. Kateřina MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ
Bc. Kateřina MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ
Bachelor's thesis
Charakteristika a složení stravy v souvislosti s civilizačními nemocemi
Food characteristics and composition with relationship to civilizing diseases
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá problematikou složení stravy v naší populaci v souvislosti s civilizačními chorobami. Je uvedena charakteristika základních výživových složek potra-vy, umožňujících růst nových tkání a zdroje energie (bílkoviny, lipidy, sacharidy), esenci-álních výživových faktorů (vitamíny, minerální látky) a biologicky aktivních látek (antio-xidanty). Vyvážený příjem těchto základních živin …moreAbstract:
The thesis is dealing with the questions of the diet composition in connection with lifestyle diseases in our population. The characterization of basic food nutrients (proteins, lipids, saccharides), essential nutritional factors (vitamins, minerals) and biologically active sub-stances (antioxidants) is done. Well-balanced intake of the nutrients is very important for healthy growth, progress and recovery …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Accessible from:: 2. 6. 2008
Identifier:
8001
Thesis defence
- Date of defence: 12. 6. 2008
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ, Kateřina. \textit{Charakteristika a složení stravy v souvislosti s civilizačními nemocemi}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2008. Available from: https://theses.cz/id/g6vsea/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ, Kateřina. Charakteristika a složení stravy v souvislosti s civilizačními nemocemi. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemie a technologie potravin
Theses on a related topic
-
VÝŽIVA JAKO HLAVNÍ FAKTOR PREVENCE KARDIOVASKULÁRNÍCH ONEMOCNĚNÍ
Matouš Nový -
Zdravotní stav a jeho rizikové faktory u populace obyvatel ČR
Zuzana Knettigová -
Faktory ovlivňujicí zdravé jídlo ve vybraném regionu
Simona Pokorná -
Protektivní a rizikové faktory nutrice
Petra Říhová -
Faktory ovlivňující masnou užitkovost ovcí
Anežka Málková -
Makrobiotika versus racionální strava
Jana Riznerová