Růst bakterií mléčného kvašení ve velbloudím mléce – Bc. Eliška Krajáková
Bc. Eliška Krajáková
Diplomová práce
Růst bakterií mléčného kvašení ve velbloudím mléce
Growth of lactic acid bacteria in camel milk
Anotace:
Mléko a mléčné výrobky hrají důležitou roli ve stravě lidí. Velbloudí mléko je důležitou součástí stravy především obyvatel v oblastech Afriky, Asie a Středního východu jak pro dospělou i dětskou populaci. Velbloudí mléko je bohatým zdrojem minerálních látek. Laktosa ve velbloudím mléce je snadno metabolizována osobami trpícími nesnášenlivostí laktosy a kaseiny velbloudího mléka vyvolávají méně alergických …víceAbstract:
Milk and dairy products play an important role in people's diet. Camel milk is an important part of the diet primarily for people in Africa, Asia and the Middle East, for both the adult and the pediatric population. Camel milk is a rich source of minerals. Lactose intolerant people easily metabolize lactose from camel milk and camel casein causes less allergic reactions. Camel milk has a positive effect …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Šárka Musilová, Ph.D.
- Oponent: Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRAJÁKOVÁ, Eliška. \textit{Růst bakterií mléčného kvašení ve velbloudím mléce}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/g7iu6v/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná
Název
Vložil
Vloženo
Práva