Texturní vlastnosti čokoládových cukrovinek – Bc. Štěpánka Pastorková
Bc. Štěpánka Pastorková
Master's thesis
Texturní vlastnosti čokoládových cukrovinek
Texture properties of chocolate confectionery
Abstract:
Cílem práce bylo sledování texturních vlastností cukrovinek při různých podmínkách skladování – při teplotě 3 °C a pokojové teplotě (22 až 25 °C) po dobu 1, 2, 5, 8, 12, 16, 21 a 25 týdnů. Stanovení pevnosti čokoládových tyčinek byl provedeno metodou penetrační a MORS pomocí přístroje Tiratest 27 025. Pevnost celé tyčinky vzorku A se pohybovala v rozpětí od 2,52 N (3°C, 12 týdnů) – 10,92 N (22 až 25 …moreAbstract:
The aim of the work was to monitor the textural properties of confectionery under various storage conditions – at a temperature of 3 °C and room temperature (22 to 25 °C) for 1, 2, 5, 8, 12, 16, 21 and 25 weeks. Determination of the strength of chocolate bars was carried out by the penetration and MORS method using the Tiratest 27 025. The strength of the whole stick of sample A was in the range from …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 1. 6. 2022
- Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Reader: Roman Pytel, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Uvedení nové čokoládové tyčinky na český trh a její marketingová podpora
Vojtěch Kubricht -
Pevnost rohových spojů úložného nábytku z recyklovaných materiálů ovlivněných extrémním působením tepla.
Michaela Lopourová -
Vliv podmínek skladování lepených materiálů na bázi dřeva na pevnost lepených spojů
Artemii Aksenov -
Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru
Jan Barák -
Teplota jako ekologická reprodukční bariéra
Veronika Kršáková -
Teplota jako faktor ovlivňující vlastnosti vín během jejich podávání
Jiří Zelený -
Tělesná teplota pacientů při operačním výkonu v celkové anestezii
Hana Fiedlerová -
Teplota jako klíčový faktor hibernace netopýrů
Kristína Stromková