Vliv tepelného zpracování na obsah akrylamidu ve výrobcích z brambor – Bc. Lucie Figallová
Bc. Lucie Figallová
Master's thesis
Vliv tepelného zpracování na obsah akrylamidu ve výrobcích z brambor
Influence of heat treatment on acrylamide content in potato products
Anotácia:
Tato diplomová práce je zaměřena na zkoumání vlivu tepelného zpracování na obsah akrylamidu ve výrobcích zbrambor. Akrylamid je procesní kontaminant vznikající při tepelném zpracování potravin bohatých na sacharidy, jimiž jsou právě brambory. V teoretické části této práce je popsána anatomická stavba a chemické složení hlízy. Hlavní složkou bramborové hlízy jsou sacharidy, především škrob, vysoký je …viacAbstract:
This diploma thesis is focused on investigating the effect of heat treatment on the acrylamide content in potato products. Acrylamide is a process contaminant arising from the heat treatment of carbohydrate-rich foods, such as potatoes. The theoretical part of this work describes the anatomical structure and chemical composition of the tuber. The main component of potato tubers are carbohydrates, especially …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Zora Kotíková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FIGALLOVÁ, Lucie. \textit{Vliv tepelného zpracování na obsah akrylamidu ve výrobcích z brambor}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/glt706/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Maillardova reakce
Žaneta MARXOVÁ -
Studium průběhu Maillardovy reakce
Eva Štěpanovská -
Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce
Adéla Velechová -
Optimalizace HPLC/MS/MS metody pro analýzu fenolických látek obsažených v amarantovém zrnu
Denisa Vraná -
Analysis of hydroxy fatty acids using GC-EI-MS and HPLC-ESI-MS
Johannes GRAHAMMER -
Analýza polynitroaromatických sloučenin pomocí HPLC/MS/MS
Ivana Ungrádová -
Vývoj a validace HPLC/MS a GC/MS metod ke stanovení vybraných opiátů
Lenka ŠIMEČKOVÁ -
Analýza významných biologicky aktivních látek v různých částech lichořeřišnice větší s využitím HPLC/MS/MS
Tereza Šalomounová
Názov
Vložil
Vložené
Práva