Bc. Lucie Figallová

Diplomová práce

Vliv tepelného zpracování na obsah akrylamidu ve výrobcích z brambor

Influence of heat treatment on acrylamide content in potato products
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na zkoumání vlivu tepelného zpracování na obsah akrylamidu ve výrobcích zbrambor. Akrylamid je procesní kontaminant vznikající při tepelném zpracování potravin bohatých na sacharidy, jimiž jsou právě brambory. V teoretické části této práce je popsána anatomická stavba a chemické složení hlízy. Hlavní složkou bramborové hlízy jsou sacharidy, především škrob, vysoký je …více
Abstract:
This diploma thesis is focused on investigating the effect of heat treatment on the acrylamide content in potato products. Acrylamide is a process contaminant arising from the heat treatment of carbohydrate-rich foods, such as potatoes. The theoretical part of this work describes the anatomical structure and chemical composition of the tuber. The main component of potato tubers are carbohydrates, especially …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Zora Kotíková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Magisterský studijní program:
Výživa a potraviny

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses glt706 glt706/2
10. 4. 2021
Složky
Soubory
Mach, J.
10. 4. 2021
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.