Mikroorganizmy s dekarboxylázovou aktivitou ve vybraných fermentovaných potravinách – Ing. Eva Rejchrtová
Ing. Eva Rejchrtová
Disertační práce
Mikroorganizmy s dekarboxylázovou aktivitou ve vybraných fermentovaných potravinách
Microorganisms with decarboxylase activity in selected fermented foods
Anotace:
Disertační práce se zabývá mikroorganismy s dekarboxylázovou aktivitou v sýrech zrajících pod mazem (olomouckými tvarůžky) a stanovením biogenních aminů (BA). Cílem práce bylo stanovení vlivu sledovaných faktorů (doby skladování, tvaru, ročního období, skladovací teploty, výrobních fází) na mikroorganismy s dekarboxylázovou aktivitou a na množství biogenních aminů. Vzorky sýrů byly odebírány v průběhu …víceAbstract:
Dissertation thesis deals with the decarboxylase activity of microorganisms and the determination of biogenic amines (BA) in smear ripened cheeses (called Olomoucké tvarůžky). The aim of the study was to find out the influence of these factors (storage periods, shape, season, storage temperature, production phases) on the microorganisms with decarboxylase activity and the amount of biogenic amines …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná
Název
Vložil
Vloženo
Práva