Mikroorganizmy s dekarboxylázovou aktivitou ve vybraných fermentovaných potravinách – Ing. Eva Rejchrtová
Ing. Eva Rejchrtová
Doctoral thesis
Mikroorganizmy s dekarboxylázovou aktivitou ve vybraných fermentovaných potravinách
Microorganisms with decarboxylase activity in selected fermented foods
Abstract:
Disertační práce se zabývá mikroorganismy s dekarboxylázovou aktivitou v sýrech zrajících pod mazem (olomouckými tvarůžky) a stanovením biogenních aminů (BA). Cílem práce bylo stanovení vlivu sledovaných faktorů (doby skladování, tvaru, ročního období, skladovací teploty, výrobních fází) na mikroorganismy s dekarboxylázovou aktivitou a na množství biogenních aminů. Vzorky sýrů byly odebírány v průběhu …moreAbstract:
Dissertation thesis deals with the decarboxylase activity of microorganisms and the determination of biogenic amines (BA) in smear ripened cheeses (called Olomoucké tvarůžky). The aim of the study was to find out the influence of these factors (storage periods, shape, season, storage temperature, production phases) on the microorganisms with decarboxylase activity and the amount of biogenic amines …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2016
Thesis defence
- Supervisor: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
REJCHRTOVÁ, Eva. \textit{Mikroorganizmy s~dekarboxylázovou aktivitou ve vybraných fermentovaných potravinách}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2016. Available from: https://theses.cz/id/grrh8e/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyDoctoral programme / field:
Chemistry and Food Technology / Properties and Processing of Agricultural Materials and Products
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights