Bc. Vendula Smilková

Diplomová práce

Návrh intervence k prevenci plýtvání potravinami u generace Z

Designing an intervention to prevent food waste among Generation Z
Anotace:
Přibližně jedna třetina vyprodukovaných potravin určených k lidské spotřebě se vyplýtvá. Z toho zhruba polovina potravinového odpadu vzniká ve spotřebitelských domácnostech. Tato diplomová práce se zabývá měřením množství potravinového odpadu u generace Z. Metodou deníkového šetření byly identifikovány příčiny plýtvání potravinami. Metoda hloubkových rozhovorů byla zaměřena na zjištění, jak motivovat …více
Abstract:
Approximately one third of the food produced for human consumption is wasted. Of this, about half of food waste is generated in consumer households. This thesis is concerned with measuring the amount of food waste in Generation Z. The diary survey method was used to identify the causes of food waste. The in-depth interview method was used to find out how to motivate Generation Z to reduce food waste …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 6. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 20. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Lucie Veselá, Ph.D.
  • Oponent: Lea Kubíčková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Provozně ekonomická fakulta