Možnosti náhrady soli v potravinách – Jana SOUKENÍKOVÁ
Jana SOUKENÍKOVÁ
Bakalářská práce
Možnosti náhrady soli v potravinách
Possibility of substitution salt in foods
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá kuchyňskou solí jako nedílnou součástí výživy všech lidí, od její výroby až po použití. Byly hledány i různé náhrady soli kvůli možnému působení zvýšeného příjmu sodíku na hypertenzi, kdy je NaCl nahrazeno jinými látkami. Tyto náhrady mají i jinou chuť než slanou, proto byla provedena senzorická analýza různých typů soli a náhrad.Abstract:
This bachelor thesis is focused on salt as the integral part of nourishment of all people, concerning its producing up to its application. Moreover, because of possible various incidences of increased consummation of sodium to hypertension, when the NaCl is substituted with other substances, several substitutes of salt were searched for. These substitutes have different taste than the salt one, that …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 5. 2009
Zveřejnit od: 28. 5. 2009
Identifikátor:
12411
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SOUKENÍKOVÁ, Jana. Možnosti náhrady soli v potravinách. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Využití senzorické analýzy při hodnocení textury potravin
Eva Pacnerová -
Analýza vlivu vybraných faktorů na hodnocení senzorických vlastností čokolád
Nikola Neuwirthová -
Hodnocení senzorické kvality výrobků sloužících jako náhrada stravy
Tereza Soukupová -
Degustační tabulky pro senzorické hodnocení vína.
Antonina Zaluzhna -
Porovnání a využití metod senzorické analýzy a instrumentálních metod pro hodnocení potravin
Anna Svojanovská -
Senzorické hodnocení medu
Barbora Stará -
Vypracování modelu hodnocení senzorické kvality medu
Alena Cizner