Technologické možnosti fermentácie rastlinných produktov – Zuzana Laudová
Zuzana Laudová
Bakalářská práce
Technologické možnosti fermentácie rastlinných produktov
Technologické možnosti fermentace rostlinných produktů
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na technologické možnosti fermentace rostlinných produktů. Jedná se o literární rešerši, která zahrnuje popis procesu fermentace, druhy fermentace, charakteristiku fermentovaných potravin a proces výroby tradičních fermentovaných pokrmů vznikajících spontánní a řízenou fermentací. V jednotlivých kapitolách je popsána výroba sauerkraut a kimchi jako produktů mléčného kvašení …víceAbstract:
This Bachelor thesis is focused on the technological possibilities of fermentation of plant products. This literature research includes a description of fermentation process, the types of fermentation, the characteristics of the fermented foods and the process of producing tradi-tional fermented foods resulting from spontaneous and controlled fermentation. The individual chapters describe the production …víceAbstract:
Bakalárska práca je zameraná na technologické možnosti fermentácie rastlinných produktov. Ide o literárnu rešerš, ktorá zahŕňa popis procesu fermentácie, druhy fermentácie, charakteristiku fermentovaných potravín a proces výroby tradičných fermentovaných pokrmov vznikajúcich spontánnou a riadenou fermentáciou. V jednotlivých kapitolách je popísaná výroba sauerkraut a kimchi ako produktov mliečneho …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Jitka Vosáhlová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná