Sledování růstu kulturní mikroflóry v jogurtu v průběhu minimální doby trvanlivosti – Bc. Hana LEHEROVÁ
Bc. Hana LEHEROVÁ
Master's thesis
Sledování růstu kulturní mikroflóry v jogurtu v průběhu minimální doby trvanlivosti
A monitoring of cultured microflora growth in yoghurt during the shelf life
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo sledovat počet mikroorganismů jogurtové kultury Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp. thermophilus ve vybraných jogurtech po ukončení zracího procesu a posoudit zjištěné hodnoty s požadavky legislativy. V literární rešerši jsou zmíněny fermentované mléčné výrobky a jejich rozdělení, charakteristika jednotlivých druhů bakterií mléčného …moreAbstract:
The object of the dissertation was the monitoring of the quantity of the yogurt culture microbes Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus salivarius subsp. thermophilus in selected yogurts after the end of the mature process and the consideration of the observed values with the requirements of the legislation. The literary search mentions the fermented dairy products and their …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2013
Thesis defence
- Date of defence: 18. 6. 2013
- Supervisor: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LEHEROVÁ, Hana. \textit{Sledování růstu kulturní mikroflóry v jogurtu v průběhu minimální doby trvanlivosti}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2013. Available from: https://theses.cz/id/hk75lu/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
LEHEROVÁ, Hana. Sledování růstu kulturní mikroflóry v jogurtu v průběhu minimální doby trvanlivosti. Č. Budějovice, 2013. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Agribussines
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights