Kvalitativní parametry potravinářského a technického máku – Helena Kmječová
Helena Kmječová
Bakalářská práce
Kvalitativní parametry potravinářského a technického máku
Qualitative parameters of food and technical poppy
Anotace:
Tato práce je zaměřená na kvalitativní parametry máku setého a na jejich stanovení. Mák setý (Papaver somniferum L.) je jednoletá rostlina z čeledi makovitých (Papaveracae). Pěstuje se na potravinářské účely, olej a farmaceutické účely. Odrůdy pro potravinářský průmysl jsou vyšlechtěny tak, aby ve své makovině byl co nejmenší obsah alkaloidů. Průmyslové odrůdy jsou vyšlechtěny pro vyšší obsah alkaloidů …víceAbstract:
This work focuses on the qualitative parameters of poppy and their determination. Poppy (Papaver somniferum L.) is an annual plant of the poppy family (Papaveracae). It is cultivated for food, oil and pharmaceutical purposes. Varieties for the food industry are bred to have the lowest possible alkaloid content in their poppy seeds. Industrial varieties are bred for higher alkaloid content. The composition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: Vlastimil Mikšík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KMJEČOVÁ, Helena. \textit{Kvalitativní parametry potravinářského a technického máku}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/hmihf5/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková -
Evaluating the effectiveness of Rwanda’s food security policy framework in reducing food insecurity
Emelyne Izabayo -
Food, agrobiodiversity and diet: the nutritional ethnobiology of the Minangkabau and Mandailing indigenous food systems in West Sumatra
Lukáš Pawera -
The difference between fast food restaurants and street food in Vietnam.
Bui Thi Hong Diep -
Food self-sufficiency relation to the level of countries food security
Pavel Samoilenko -
Quantification of Food Loss and Food Waste in the Philippines
Anieluz Concepcion PASTOLERO -
Sustainable practices in vegan restaurants in Yogyakarta regarding food sourcing, food packaging and waste
Bianka ORENDÁŠOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses hmihf5 hmihf5/2
23. 4. 2023