Organické kyseliny a hliník v ovoci a ovocných šťávách – Bc. Denisa Radová
Bc. Denisa Radová
Diplomová práce
Organické kyseliny a hliník v ovoci a ovocných šťávách
Organic acids and aluminium in fruit and fruit juice
Anotace:
Vzhledem k téměř každodenní konzumaci různých druhů ovoce a z nich připravovaných ovocných šťáv, bylo by dobré vědět, jaké látky se nám z těchto zdrojů dostanou do těla. Příkladem je hliník, který se může ukládat především do plic a kostí a při nesprávném fungování lidského organismu může přispívat mnohým zdravotním problémům jako je osteomalacie či poškození nervového systému. Cílem této práce je …víceAbstract:
Considering the almost daily consumption of different types of fruit and fruit juices prepared from them, it would be good to know what substances get into our body from these sources. An example is aluminium, which can be deposited mainly in the lungs and bones and, when the human body does not function properly, can contribute to many health problems such as osteomalacia or damage to the nervous …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 5. 2023
- Vedoucí: Mgr. Filip Polák, Ph.D.
- Oponent: Martin Urík, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
RADOVÁ, Denisa. \textit{Organické kyseliny a~hliník v~ovoci a~ovocných šťávách}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/hqj8ta/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Ochrana a využívání přírodních zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Organic acids and bases as monomer catalysts/activators for ring-opening (co)polymerization of cyclic lactones and carbonates
Işık Bordanacı -
Nízkomolekulární organické kyseliny v půdním prostředí pod různým vegetačním pokryvem
Michala Šlechtová -
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Adéla Samiecová -
Stanovení vybraných biologicky aktivních látek ve šťávách z exotického ovoce
Klára Jégrová -
Zdravotní aspekty konzumace ovoce a ovocných šťáv
Nicole Stašková -
Výroba šťáv z netradičních druhů ovoce
Matěj Mach -
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce
Aneta Zemánková
Název
Vložil
Vloženo
Práva