Organické kyseliny a hliník v ovoci a ovocných šťávách – Bc. Denisa Radová
Bc. Denisa Radová
Master's thesis
Organické kyseliny a hliník v ovoci a ovocných šťávách
Organic acids and aluminium in fruit and fruit juice
Abstract:
Vzhledem k téměř každodenní konzumaci různých druhů ovoce a z nich připravovaných ovocných šťáv, bylo by dobré vědět, jaké látky se nám z těchto zdrojů dostanou do těla. Příkladem je hliník, který se může ukládat především do plic a kostí a při nesprávném fungování lidského organismu může přispívat mnohým zdravotním problémům jako je osteomalacie či poškození nervového systému. Cílem této práce je …moreAbstract:
Considering the almost daily consumption of different types of fruit and fruit juices prepared from them, it would be good to know what substances get into our body from these sources. An example is aluminium, which can be deposited mainly in the lungs and bones and, when the human body does not function properly, can contribute to many health problems such as osteomalacia or damage to the nervous …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 17. 5. 2023
- Supervisor: Mgr. Filip Polák, Ph.D.
- Reader: Martin Urík, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
RADOVÁ, Denisa. \textit{Organické kyseliny a~hliník v~ovoci a~ovocných šťávách}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/hqj8ta/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Conservation and Use of Natural Resources
Theses on a related topic
-
Organic acids and bases as monomer catalysts/activators for ring-opening (co)polymerization of cyclic lactones and carbonates
Işık Bordanacı -
Nízkomolekulární organické kyseliny v půdním prostředí pod různým vegetačním pokryvem
Michala Šlechtová -
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Adéla Samiecová -
Stanovení vybraných biologicky aktivních látek ve šťávách z exotického ovoce
Klára Jégrová -
Zdravotní aspekty konzumace ovoce a ovocných šťáv
Nicole Stašková -
Výroba šťáv z netradičních druhů ovoce
Matěj Mach -
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce
Aneta Zemánková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights