Richard Trelo

Diplomová práce

Problém nezamestnanosti na Slovensku

Problém nezaměstnanosti na Slovensku
Anotace:
Smyslem této práce je přezkoumání problematiky nezaměstnanosti na Slovensku v rocích 2001 až 2009. Zaměřil jsem se na popis nezaměstnanosti v tomto období, na příčiny jejího vzniku, analýzu jednotlivých ukazatelů a vztahy mezi nimi, na kladné či záporné dopady žmeny nezaměstnanosti, a na opatření snížení míry nezaměstnanosti. V závěru jsem ponukl vlastní pohled na tuto problematiku.
Abstract:
The aim of this work is to revise unemployment in Slovakia during the years 2001-2009. First, the unemployment during this time period will be specified, then the causes of its beginning. Second, certain indicators of unemployment and relations among those indicators will be analyzed. And third, positive and negative impacts of changes in unemployment and steps of lowering the rate of unemployment …více
Abstract:
Zmyslom tejto práce je preskúmanie problematiky nezamestnanosti na Slovensku v rokoch 2001 až 2009. Zameral som sa na popis nezamestnanosti v tomto období, na príčiny jej vzniku, analýzu jednotlivých ukazateľov a vzťahy medzi nimi, na kladné či záporné dopady zmeny nezamestnanosti, a na opatrenia zníženia miery nezamestnanosti. V závere som ponúkol vlastný pohľad na túto problematiku.
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 12. 2008

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2010
  • Vedoucí: Pavel Dvořák
  • Oponent: Jiří Vopátek

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Praze
http://www.vse.cz/vskp/eid/20902