Změny stability ořechů a máku vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením – Bc. Klára Vašíčková
Bc. Klára Vašíčková
Master's thesis
Změny stability ořechů a máku vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Changes of nuts and poppy seeds stability against rancidification after their microwave treatment
Anotácia:
V této práci byly sledovány změny oxidační a hydrolytické stability vůči žluknutí u vzorků mandlí, arašídů, vlašských ořechů a máku po ošetření mikrovlnným zářením. Mikrovlny jsou elektromagnetické vlny o frekvenci 300 MHz až 300 GHz a ošetření potravin pomocí nich má dnes velký potenciál. Je mnoho způsobů ošetření mikrovlnami - mikrovlnné sušení, mikrovlnná pasterace a sterilace. Při ošetření suchých …viacAbstract:
The changes of oxidative and hydrolytic stability of samples almonds, peanuts, walnuts and poppy seeds after the microwave treatment were observed in this work observed Microwaves are electromagnetic waves from 300 MHz to 300 GHz. There are many ways of microwave treatment – microwave drying, microwave pasteurization and sterilization. During the treatment of nuts and poppy seeds, different changes …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VAŠÍČKOVÁ, Klára. \textit{Změny stability ořechů a máku vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/hywtix/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva