Tavený sýr jako funkční potravina – Bc. Jakub Přikryl
Bc. Jakub Přikryl
Diplomová práce
Tavený sýr jako funkční potravina
Processed cheese as functional food
Anotace:
Tato práce se zabývá tavenými sýry jako funkčními potravinami a analýzou vzorků tavených sýrů s přídavkem kvercetinu a rutinu. Teoretická část práce pojednává o charakteristice a výrobě tavených sýrů, popisuje také antioxidační látky, flavonoidy kvercetin a rutin. Dále jsou uvedeny základní informace o metodách stanovení. V praktické části byly nejdříve vyrobeny vzorky tavených sýrů s přídavkem kvercetinu …víceAbstract:
Thesis deals with a processed cheeses as functional foods and analysis of samples of processed cheeses with addition of quercetin and rutin. The theoretical part describes characteristics and production of processed cheeses, and describes antioxidants, flavonoids quercetin and rutin. Further, basic information about analytical methods used in this thesis are provided. In the practical part, samples …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2017
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Přikryl, Jakub. Tavený sýr jako funkční potravina. Pardubice, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza fortifikovaných čerstvých sýrů pomocí HPLC
Zuzana Beránková -
Sledování úbytku laktózy při výrobě a zrání přírodního sýra pomocí HPLC-RI
Adéla Jarošová -
HPLC stanovení organických sloučenin obsahujících aminovou skupinu jako indikátorů stárnutí potravin
Tomáš Rozman -
Stanovení vitamínů B v sýrech metodou HPLC
Vanda MALÁROVÁ