Bc. Barbora Valešová

Bachelor's thesis

Kdo peče pecen? Zkoumání souvislosti mezi domácím pečením chleba z kvásku a environmentálně příznivým způsobem života

Examining the relationships between baking sourdough bread at home and environmental friendly lifestyle
Anotácia:
Práce pojednává o lidech v České republice, kteří si doma vyrábí kváskový chléb. Zkoumá souvislost mezi touto činností a s ní spojenými prvky environmentálně příznivého chování. V první části je vysvětlen rozdíl mezi přípravou domácího kváskového a průmyslově produkovaného chleba. Téma je zachyceno v souvislosti s konzumerismem a teorií o zrychlování času. Jsou představeny formy environmentálně příznivého …viac
Abstract:
This thesis deals with the people in the Czech Republic who produce homemade sourdough bread. It examines the relationship between this activity and environmentally friendly behaviour. The first part explains the difference between the preparation of homemade and industrially produced bread. The theme is captured in the context of consumerism and theories about the time acceleration. There are explained …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 18. 6. 2015
  • Vedúci: Mgr. Kateřina Rezková
  • Oponent: Mgr. Tomáš Chabada

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií