Porovnání výnosů a nutričních hodnot pšenice jednozrnky, dvouzrnky a špaldy pěstovaných pravěkou technologií – Kateřina Habětínková
Kateřina Habětínková
Bakalářská práce
Porovnání výnosů a nutričních hodnot pšenice jednozrnky, dvouzrnky a špaldy pěstovaných pravěkou technologií
Comparison of yield and nutritive value of einkorn, emmer and spelt produced by prehistoric technology
Anotace:
Triticum monococcum (pšenice jednozrnka) a Triticum dicoccum, (pšenice dvouzrnka) jsou druhy u nás pěstované od počátků zemědělství od 5600 př. n. l.. Triticum spelta (pšenice špalda) je pěstována zhruba od doby římské kolem našeho letopočtu. Cílem této práce bylo porovnat výnosové parametry a chemické složení zrna uvedených druhů pěstovaných na černozemní půdě pravěkou technologií. Dosud nejsou známy …víceAbstract:
Triticum monococcum (einkorn wheat), Triticum dicoccum (emmer wheat) are the main cereals planted by the first European farmers since 5600 B.C. Triticum spelta (spelt wheat) is planted since Roman period. The aim of the thesis is comparison of yield and nutritive value of einkorn, emmer and spelt produced by prehistoric technology. There is almost nothing known about planting wheat under prehistoric …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Michal Hejcman, Ph.D. Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HABĚTÍNKOVÁ, Kateřina. \textit{Porovnání výnosů a nutričních hodnot pšenice jednozrnky, dvouzrnky a špaldy pěstovaných pravěkou technologií}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta životního prostředí. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/icgz6a/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta životního prostředíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta životního prostředíBakalářský studijní program / obor:
Environmentální vědy / Aplikovaná ekologie
Práce na příbuzné téma
-
Zavedení nových typů markerů do mapy Triticum monococcum L. pro mapování výnosu a prvků výnosu
Hana VANŽUROVÁ -
Kvalitativní parametry těstovin z pluchatých pšenic a optimalizace jejich receptur
Barbora HRDLIČKOVÁ -
Nutriční hodnoty přesnídávek dětí na 1. stupni ZŠ v běžných a ve vyloučených lokalitách v Ústí nad Labem a v Trmicích
Lucie KARAFFOVÁ -
Nutriční hodnoty chlazených jídel a dietní programy
Zuzana TOMÁŠŮ -
Produkční potenciál a nutriční hodnota jetelovinových směsí
Nikola Krumbholcová -
Vliv podmínek chovu lososovitých ryb na jejich nutriční hodnotu a vnitřní prostředí
Michal Urban -
Vliv podmínek na nutriční hodnotu lososovitých ryb z intenzivních systémů chovu.
Jiří Vlasák -
Nutriční hodnota listů jetelovin jako bílovinného krmiva pro ekologický chov prasat
Patricie Vašicová
Název
Vložil
Vloženo
Práva