Theses 

Nutriční hodnoty přesnídávek dětí na 1. stupni ZŠ v běžných a ve vyloučených lokalitách v Ústí nad Labem a v Trmicích – Lucie KARAFFOVÁ

česky | in English | slovensky

Agenda:
Změnit agendu. Adresa v ISu:

UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

Pedagogická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Učitelství pro základní školy / Učitelství pro 1. stupeň základní školy

Práce na příbuzné téma

Zobrazit popisek

Lucie KARAFFOVÁ

Diplomová práce

Nutriční hodnoty přesnídávek dětí na 1. stupni ZŠ v běžných a ve vyloučených lokalitách v Ústí nad Labem a v Trmicích

The nutritive values of snacks for children at the first grade of ordinary primary school and at excluded localitites in Ústí nad Labem and Trmice

Anotace: Diplomová práce se zabývá nutričními hodnotami přesnídávek dětí na 1. stupni ZŠ v běžných a ve vyloučených lokalitách v Ústí nad Labem a v Trmicích. Teoretická část je zaměřena na výživu obecně, zejména dětí v období mladšího školního věku, na hodnocení výživového stavu dětí, dále pak na požadavky na skladbu školní svačiny (výběr potravin, nutriční hodnoty potravin). Praktická část se zabývá rozborům školních svačin dětí v běžných a ve vyloučených lokalitách statutárního města Ústí nad Labem a v Trmicích, znalostem žáků o zdravé výživě a jejich výživovým stavem.

Abstract: This thesis deals with the nutritional value of midmorning snacks for children in the 1st grade of primary school in mainstream and in marginalised locales in Ústí nad Labem and Trmice. The theoretical section focuses on nutrition in general, particularly on nutrition in younger school-aged children, as well as an assessment of nutritional status children and, furthermore, the requirements for the composition of school snacks (selection of foods, nutritional value of those foods). The practical section deals with analyses of school snacks for children in mainstream and in marginalised locales of the statutory cities of Ústí nad Labem and Trmice, students' knowledge about healthy nutrition, and their nutritional status.

Klíčová slova: Přesnídávka, výživa, potravinová pyramida, nutriční hodnota, mladší školní věk.

Jazyk práce: čeština

  • Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 3. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Dagmar Kubátová, Ph.D.

Citační záznam

Citace dle ISO 690: LaTeX | HTML | text | BibTeX | Wikipedie

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
https://portal.ujep.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=176947 Odkaz na soubor do lokálního úložiště instituce
Jak jinak získat přístup k textu

Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Pedagogická fakulta

Jak správně citovat práci

KARAFFOVÁ, Lucie. Nutriční hodnoty přesnídávek dětí na 1. stupni ZŠ v běžných a ve vyloučených lokalitách v Ústí nad Labem a v Trmicích. Ústí nad Labem, 2017. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Pedagogická fakulta

Relevantní odkazy 


Nahoru | Aktuální datum a čas: 26. 6. 2019 16:21, 26. (sudý) týden

Soukromí

Kontakty: theses(zavináč/atsign)fi(tečka/dot)muni(tečka/dot)cz