Biologicky významné látky ve víně a jejich vliv na zdraví člověka – Adéla Janoušková
Adéla Janoušková
Bakalářská práce
Biologicky významné látky ve víně a jejich vliv na zdraví člověka
Biologically significant substances in wine and their effect on human health
Anotace:
Tato bakalářská práce se obecně zabývá vlivem biologicky významných látek ve víně na lidský organismus. První část práce je zaměřena na historii, výrobu vína a na botanickou a morfologickou charakteristiku révy vinné. Druhá část se věnuje podrobnému popisu nejvýznamnějších biologických látek, jež se objevují v bobulích révy vinné i v hotovém víně. Poslední část práce obsahuje souhrn civilizačních chorob …víceAbstract:
This bachelor thesis deals in general with the influence of biologically important substances in wine on the human organism. The first part of the thesis focuses on the history, wine production and the botanical and morphological characteristics of the grapevine. The second part is devoted to a detailed description of the most important biological substances found in the grapes and in the finished …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
- Vedoucí: Mgr. Olga Kryštofová, Ph.D.
- Oponent: Terezie Starečková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Molekulární biologie a biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Vliv macerace na obsahové látky moštu a vína révy vinné
Ondřej Vachek -
Studium fenolických látek hroznů révy vinné
Michal Kumšta -
Vliv podnoží révy na obsah fenolických látek
Miroslav Čapka -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Possibilities of Wine and Fish Dishes Pairing
Emil Žižka -
Wine consuption trends
Viktoriya Nasypova -
Pozice wine sommeliera ve vinotéce
Tomáš Ventruba