Izolace bakterií mléčného kvašení a stanovení jejich fermentačních vlastností – Bc. Anastázie Paclová
Bc. Anastázie Paclová
Diplomová práce
Izolace bakterií mléčného kvašení a stanovení jejich fermentačních vlastností
Isolation of lactic acid bacteria and analysis of their fermentation properties
Anotace:
Cílem této práce bylo porovnat fermentační vlastnosti bakterií mléčného kvašení izolovaných z tradičního domácího kysaného mléčného produktu ze střední Asie s bakteriemi mléčného kvašení typickými pro produkty komerčně dostupné na českém trhu. Z gruzínského výrobku byly vyizolovány čtyři kultury, které byly pomocí MALDI-TOF hmotnostní spektrometrie identifikovány jako Streptococcus salivarius subsp …víceAbstract:
The aim of this thesis was to compare the fermentation properties of lactic acid bacteria isolated from traditional home fermented milk product from Central Asia with lactic acid bacteria typical for products commercially available on the Czech market. Four cultures were isolated from the Georgian product and identified by MALDI-TOF mass spectrometry as Streptococcus salivarius subsp. thermophilus …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Roman Švejstil, PhD.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PACLOVÁ, Anastázie. \textit{Izolace bakterií mléčného kvašení a stanovení jejich fermentačních vlastností}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/isdm23/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná
Název
Vložil
Vloženo
Práva