Bc. Barbora Řeháková

Master's thesis

Analýza fenolických látek s antioxidačními vlastnostmi v bezkofeinové kávě

Analysis of Phenolic Compounds with antioxidant properties in decaffeinated coffee
Anotácia:
Tato diplomova prace je v..novana stanoveni kofeinu a izomer.. kyseliny chlorogenove v kav.. pomoci kapalinove chromatografie se spektrofotometrickou detekci. Optimalizovana chromatograficka separace byla pou.ita pro analyzu pra.enych, zelenych a bezkofeinovych kavovych infuzi. Dale byla pozornost v..novana metodam pro odstran..ni kofeinu z kavovych zrn. Nejprve byla vyu.ita extrakce r..znymi organickymi …viac
Abstract:
The aim of this thesis was the determination of caffeine and chlorogenic acid isomers in coffee by liquid chromatography with spectrophotometric detection. Optimized chromatographic separation was used for analysis of roasted, green and non-caffeine coffee infusions. Further, the attention was paid to methods for removing caffeine from coffee beans. First, the extraction with various organic solvents …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2018
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Řeháková, Barbora. Analýza fenolických látek s antioxidačními vlastnostmi v bezkofeinové kávě . Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs