Technologie výroby a hodnocení jakostních parametrů bílých sýrů v solném nálevu – Bc. Dominika Mištová
Bc. Dominika Mištová
Master's thesis
Technologie výroby a hodnocení jakostních parametrů bílých sýrů v solném nálevu
Production technology and evaluation of quality parameters of white brined cheeses
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá technologií výroby a hodnocením jakostních parametrů u bílých sýrů v solném nálevu. U jednotlivých zástupců jsou zde popsány vlastnosti, původ, technologické postupy při výrobě a také vzájemné rozdíly. Cílem práce bylo provést senzorické hodnocení a stanovení fyzikálně-chemických parametrů. Tato kritéria byla stanovena jak u vybraných zástupců bílých sýrů v solném nálevu …moreAbstract:
This thesis deals with the production technology and quality parameters evaluation of white brined cheeses. The characteristics, origins, technological procedures of production, and differences between them are described. The work aimed to carry out sensory evaluation and determination of physicochemical parameters. These criteria were identified for selected representatives of white brined cheeses …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 30. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Reader: Zuzana Míšková, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MIŠTOVÁ, Dominika. \textit{Technologie výroby a~hodnocení jakostních parametrů bílých sýrů v~solném nálevu}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2023. Available from: https://theses.cz/id/iw7um5/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
Studium probiotických bakterií mléčného kvašení produkujících antimikrobiální látky
Kristýna Turková