Bc. Adéla Hedvičáková

Diplomová práce

Hodnocení mikrobiologických rizik jedlého hmyzu

Microbiological risk assessment of edible insects
Anotace:
Konzumace jedlého hmyzu je činnost, která v poslední době nabývá na významu. Pro bezpečné využití jedlého hmyzu je nutné mimo jiné provést hodnocení rizik spojených s konzumací. Tato práce byla zaměřena na hodnocení mikrobiologických rizik jedlého hmyzu. Teoretické část práce podává informace o nutričních vlastnostech jedlého hmyzu a rizicích spojených s konzumací hmyzu. Dále zmiňuje legislativu …více
Abstract:
Eating edible insects is an activity that has recently become increasingly important. In order to use edible insects safely, it is necessary to carry out, among other things, an assessment of the risks associated with consumption. This work focused on the microbiological risk assessment of edible insects. The theoretical part of the thesis provides information on the nutritional properties of edible …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 5. 2023
  • Vedoucí: Ing. Gabriela Franke, Ph.D.
  • Oponent: Šárka Hanzelková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta