Rheologické vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků z kozího mléka – Bc. Dominika Ziková
Bc. Dominika Ziková
Master's thesis
Rheologické vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků z kozího mléka
Rheological properties of fermented dairy products from goat milk
Abstract:
Diplomová práce se zabývala výrobou jogurtů z kozího mléka s 5 % aditiv a různými kulturami, s cílem zlepšit senzorické a fyzikální vlastnosti, konkrétně viskozitu. V poslední době došlo k vývoji výrobků nejen z kozího mléka, a to kvůli značnému nárůstu alergií v populaci, ale také zdravému životnímu stylu. Cílem byla tedy výroba kozích jogurtů s vhodnými aditivy a následné hodnocení senzorických a …moreAbstract:
The thesis dealt with the production of goat's milk yoghurt with 5 % additives and different cultures, with the aim of improving sensory and physical properties, namely viscosity. Recently, products have evolved not only from goat's milk, due to a significant increase in allergies in the population, but also to a healthy lifestyle. The aim was therefore the production of goat yoghurts with appropriate …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZIKOVÁ, Dominika. \textit{Rheologické vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků z kozího mléka}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/j0qqot/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Využití NMR k analýze jogurtů z kravského a kozího mléka
Andrea Nosková -
Analýza tržního potenciálu pro produkty z kozího mléka ve vybraném regionu
Iveta KOUTECKÁ -
Analýza oligosacharidů mléka savců
Hana Jiroušková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights