Rheologické vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků z kozího mléka – Bc. Dominika Ziková
Bc. Dominika Ziková
Master's thesis
Rheologické vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků z kozího mléka
Rheological properties of fermented dairy products from goat milk
Anotácia:
Diplomová práce se zabývala výrobou jogurtů z kozího mléka s 5 % aditiv a různými kulturami, s cílem zlepšit senzorické a fyzikální vlastnosti, konkrétně viskozitu. V poslední době došlo k vývoji výrobků nejen z kozího mléka, a to kvůli značnému nárůstu alergií v populaci, ale také zdravému životnímu stylu. Cílem byla tedy výroba kozích jogurtů s vhodnými aditivy a následné hodnocení senzorických a …viacAbstract:
The thesis dealt with the production of goat's milk yoghurt with 5 % additives and different cultures, with the aim of improving sensory and physical properties, namely viscosity. Recently, products have evolved not only from goat's milk, due to a significant increase in allergies in the population, but also to a healthy lifestyle. The aim was therefore the production of goat yoghurts with appropriate …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZIKOVÁ, Dominika. \textit{Rheologické vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků z kozího mléka}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/j0qqot/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Využití NMR k analýze jogurtů z kravského a kozího mléka
Andrea Nosková -
Analýza tržního potenciálu pro produkty z kozího mléka ve vybraném regionu
Iveta KOUTECKÁ -
Analýza oligosacharidů mléka savců
Hana Jiroušková
Názov
Vložil
Vložené
Práva