Mgr. Dana Vargová

Bakalářská práce

Stanovení GMO v potravinách pomocí metody PCR: sója a sójové výrobky

The analysis of GMO in the food by PCR method: soya and soya products
Anotace:
Transgenní sója je jednou z nejrozšířenějších geneticky modifikovaných plodin. Je známá pod obchodním názvem Roundup Ready (RR) sója od firmy Monsanto. RR sója je odolná vůči glyfosátu, který je účinnou složkou totálního herbicidu Roundup. Odolnost je dána vloženým genem z bakterie Agrobakterium tumefaciens, který produkuje bakteriální enzym 5 enolpyruvyl¬šikimát 3 fosfát syntázu (CP4-EPSPS). V této …více
Abstract:
Transgenic soybean is one of the most widespread genetically modified crop plants. It is known under the trade name Roundup Ready (RR), soybean developed by Monsanto Company. RR soybean is resistant to glyphosate, the active ingredient of the herbicide Roundup, as a weed control agent. Glyphosate resistance results from the incorporation of an Agrobacterium-derivated 5-enol-pyruvyl-shikimate-3-phosphatesynthase …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2009

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 15. 6. 2009
  • Vedoucí: prof. RNDr. Omar Šerý, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta