Bc. Katarína Anetová

Master's thesis

Možnosti snížení obsahu SO\dindex{2} ve víně biologickou cestou

Possibilities of Reducing SO2 Amount in Wine by Biological Method
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na možnost regulace obsahu SO\dindex{2} ve víně biologickou cestou. Popisuje formy a funkce SO\dindex{2} ve víně a charakterizuje biologicky aktivní látky vína. Uvádí metody stanovení oxidu siřičitého, antioxidační kapacity a polyfenolických látek. Dále se zabývá charakteristikou modelových odrůd Vitis vinifera L.Objekty zkoumání práce byly tři modelové odrůdy (Veltlínské …more
Abstract:
This thesis is focusing on the possibility of the content regulation of the SO\dindex{2} in the wine from the perspective of biology. It describes functions of SO\dindex{2} in the wine and also it cha-racterizes the bioactive compounds in the wine. The thesis mentions the methods to specify the sulphur dioxide, the antioxidant capacity and polyphenols content and also to acquaint with the characterization …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2015
Accessible from:: 22. 4. 2015

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Vlastimil Fic, DrSc.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Anetová, Katarína. Možnosti snížení obsahu SO\dindex{2} ve víně biologickou cestou. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2015

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 22. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe