Možnosti snížení obsahu SO\dindex{2} ve víně biologickou cestou – Bc. Katarína Anetová
Bc. Katarína Anetová
Master's thesis
Možnosti snížení obsahu SO\dindex{2} ve víně biologickou cestou
Possibilities of Reducing SO2 Amount in Wine by Biological Method
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na možnost regulace obsahu SO\dindex{2} ve víně biologickou cestou. Popisuje formy a funkce SO\dindex{2} ve víně a charakterizuje biologicky aktivní látky vína. Uvádí metody stanovení oxidu siřičitého, antioxidační kapacity a polyfenolických látek. Dále se zabývá charakteristikou modelových odrůd Vitis vinifera L.Objekty zkoumání práce byly tři modelové odrůdy (Veltlínské …moreAbstract:
This thesis is focusing on the possibility of the content regulation of the SO\dindex{2} in the wine from the perspective of biology. It describes functions of SO\dindex{2} in the wine and also it cha-racterizes the bioactive compounds in the wine. The thesis mentions the methods to specify the sulphur dioxide, the antioxidant capacity and polyphenols content and also to acquaint with the characterization …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2015
Accessible from:: 22. 4. 2015
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ANETOVÁ, Katarína. \textit{Možnosti snížení obsahu SO$\backslash$dindex$\{$2$\}$ ve víně biologickou cestou}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/jc4wpk/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Anetová, Katarína. Možnosti snížení obsahu SO\dindex{2} ve víně biologickou cestou. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin
Iva MOJŽÍŠOVÁ -
Elektrochemické stanovení celkové antioxidační kapacity u vybraných nápojů
Edita Vavrečková -
Vliv struktury elicitinů na změny v antioxidační kapacitě u tabákových buněk
Jakub FOLDYNA -
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Změny v celkové antioxidační kapacitě séra u depresivní poruchy
Pavla Havlíková -
Vliv kadmia na obsah nutričně významných látek ve vybrané odrůdě ječmene
Luboš Paznocht -
Obsah biologicky aktivních látek v obilovinách z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Adéla Antošová