Květa KOŠINOVÁ, DiS.
Bachelor's thesis
Stanovení lepku v moukách.
Determination of gluten in flour.
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá obilovinami a to hlavně popisem jejich morfologické stavby a chemickým složením obilného zrna. Důraz je kladen na bílkovinu obilovin {--} lepek a na popis mlynářské technologie. Praktická část je zaměřena na stanovení vlhkosti, titrační kyselosti, obsahu mokrého lepku a popela ve vybraných moukách.Abstract:
This bacelor thesis deals with cereals especially description their morphology structure and chemist cereal grain. This work is specialized on gluten and description mill technology. Practise part determination of moisture, titrating acidity, wet gluten and ash in choice flour.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 5. 2009
Accessible from:: 27. 5. 2009
Identifier:
12434
Thesis defence
- Date of defence: 10. 6. 2009
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KOŠINOVÁ, Květa. Stanovení lepku v moukách. . Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Pšenice s barevným zrnem - obsahové látky
Patrik Kosztolányi -
Srovnání technologické jakosti mouky vyrobené z pšenice seté a pšenice špaldy vypěstované v ekologickém zemědělství
Linda KOZÁKOVÁ -
Vztah mezi viskozitou suspenze pšeničné mouky a pekárenskou kvalitou mouky.
Věra CHALUPOVÁ -
Pekárenské vlastnosti pšeničné a žitné mouky
Kateřina JUŘÍKOVÁ -
Lepek a jeho spojitost s různými onemocněními a poruchami
Anna Liberská -
Lepek v potravinách, ano či ne?
Šárka Nejedlá -
Potravinová alergie a intolerance na lepek
Eva Badinková -
Využití PCR metod při stanovení alergií na lepek.
Nikola Königová